KANSAINVÄLISYYS

Leader-ohjelmaa toteuttaa EU-alueella yli kaksi tuhatta Leader PoKon kaltaista ryhmää. Jokaisella alueella on omat kehittämishaasteensa ja painopisteensä, mutta Leader-periaatteet ovat kaikilla samat. Eri maiden Leader-ryhmät tekevät yhteistyötä eri tavoin.

Leader -ohjelmaan kuuluu olennaisesti myös kansainvälisyyden lisääminen. Kansainvälistymisen tavoitteena on yhteistyön lisäämisen, konkreettisten yhteishankkeiden ja toimien toteuttamisen sekä kansainvälisten ja alueiden välisten yhteistyöverkkojen luomisen kautta tuoda lisäarvoa maaseutualueille ja lisätä kansainvälistä osaamista.

Onnistuneiden kansainvälisten suhteiden ja kokemusten vaihdon edellytyksenä on pitkäjänteinen työ, joka vaatii varsinkin hankkeiden alkuvaiheessa tukea kansainvälistymiselle ja kumppaneiden tapaamista.

Jos sinulla on hyvä idea kansainväliseksi hankkeeksi tai haluat muuten neuvoja kansainvälistymiseen, niin ota yhteyttä ja keskustellaan asiasta lisää. Meillä on eurooppalaisen Leader-verkoston kautta yhteys kaikkiin Leader-ryhmiin, joten jos mielessäsi on joku tietty maa tai alue, etsimme paikallisen Leader-ryhmän kautta yhteistyökumppaneita tätä varten. 
Siirry sivun alkuun
 
./modulo1905/